Ami tegnap késő délután-este történt a Deák téren annak súlyos következményei lesznek, és hosszú ideig lesz közbeszéd tárgya. Azaz lenne, ha nem Magyarországról lenne szó. 

Akinek nem lenne világos miről is van szó, dióhéjban: A Deák téren rendőrnek nevezett pártdroidok szó szerint szétverték a Magyar Gárda, HVIM és egyéb nemzeti érzelmű szervezetek békés demonstrációját mindenféle jogalap nélkül, majd százakat gyűjtöttek be, és vittek a Gyorskocsi utcai fogdába. Köztük volt Vona Gábor is, a Jobbik elnöke.

De mi is volt a Gárdisták bűne, amiért ilyen brutális rendőri intézkedésnek lettek áldozatai? Csupa felháborító dolog, úgymint füvön ülés, a Himnusz éneklése, és hasonlóan rettegéskeltő és törvénysértő cselekedetek. Szeretnék gratulálni Draskovics és Bencze elvtársak. Valahogy az nem megy hogy a vidéki falvakban és városokban rend legyen, de hogy egy békés demonstráción szétverjétek a védtelen embereket, köztük nőket és gyerekeket, na az igen. Bátor legények vagytok gratulálok.

A Gárdistáknak viszont valóban kijár a tengermély tisztelet. Bárminemű agresszió nélkül türték a provokációt, aki megnézi a felvételeket az eseményről annak ha eddig nem is, innentől egyértelmű kell hogy legyen, melyik oldal kelt félelmet, és melyik az aki valóban kiáll a hazáért, és a nemzet érdekeiért.

Viszont megkérdezném az EUt hogy hol volt? A Fidesz hol volt? Még csak egy szaros nyilatkozatot se látok amiben elítélik azt a szintű brutalitást, amit most a kormány megrendelt a magyarok ellen. Hol van az EU, aki annyira kényes a szólásszabadságra, a véleménnyilvánításra, és a gyülekezési jogokra? Hol van a Fidesz, akik sokszor jogosan, de mindig megragadja az alkalmat a kormány baszogatására? Most hogy nem a sajátjaikat fújták gázspayel hanem mást, nem számít? Kíváncsian várom hogy lesz e ennek valami visszhangja, bár nincsenek illúzióim.

 

Szerző: SirBors  2009.07.05. 17:29 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: magyarország jobbik vona gábor magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://kisby.blog.hu/api/trackback/id/tr241228128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legal Eagles 2009.07.07. 16:54:24

Ride, Lou, rideTörtént itt a múlt héten egy és más a mindig izgalmas jogi kérdéseket feszegető Magyar Gárda ügyeiben, ezért aztán megpróbáljuk egy kicsit tisztázni a dolog jogi hátterét. Azt előrebocsátom, hogy igen kevés, mondhatni semmilyen írásos dokum…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása